Tijdens de Kinderboekenweek is er in onze winkel een bescheiden maar prikkelende expositie te zien van de magische tekeningen van de grote sprookjesverteller Thé Tjong-Khing.

Khing heeft onlangs de prestigieuze Max Velthuijs-prijs in ontvangst genomen, een onderscheiding van de Stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde.


De Damesz van Amesz zijn al jarenlang bewonderaars van Khing. Zij verkopen met enthousiasme zijn 'taartenboeken', heldere prentenboeken zonder tekst maar boordevol grappen. Ook de avontuurlijke en geestige boeken over Vos en Haas bevelen zij warm aan voor beginnende lezers. Liefhebbers van de duistere kant van de menselijke ziel kunnen hun hart ophalen bij Khings illustraties van bijbelverhalen, mythen en sprookjes.
Niet alleen de boeken maar ook de geëxposeerde tekeningen zullen tijdens de Kinderboekenweek in onze winkel te koop zijn.

Mocht u de smaak te pakken krijgen, dan kunt u van 6 oktober tot en met 21 november 2010 terecht in de Kunsthal voor een familietentoonstelling over de verhalen uit het heerlijke boek
'De sprookjesverteller'.