Signeersessie
Herman Stevens

De Onzichtbare vrouw
Zaterdag 12 maart,
van 14.00 uur tot 15.30 uur


‘Nooit sloeg ik een roman van Herman Stevens over. Alles wat hij schrijft is secuur, sailliant, smakelijk en substantieel’, schreef Joost Zwagerman. Wij, de Dames van Amesz, sluiten ons van harte aan bij dit oordeel. Wij nodigen u dan ook met enthousiasme uit in onze winkel voor een ontmoeting met de schrijver die velen van u kennen van ‘Gloriejaren,’ zijn grote Kralingse roman. Bij deze gelegenheid zal hij zijn nieuwe boek ‘De Onzichtbare Vrouw’ signeren.
‘Soms valt het geluk een schrijver in de schoot. Toen Herman Stevens zijn eerste liefde na veertig jaar terugzag, sloeg de bliksem opnieuw in. Er was niets veranderd. Alleen hun leven.’
Aldus de flaptekst.
De onzichtbare vrouw is een vakkundig geschreven road novel en voert de lezer van Haagse steegjes naar wereldstad San Franscico. De personages zijn op zoek naar een plek om opnieuw te beginnen, waarbij ook Kralingen niet wordt overgeslagen.
Kan liefde de tijd terugdraaien?
De Onzichtbare Vrouw is een roman over levenslust en laatste kansen en een ode aan de verbeelding. Het is bovendien een haarscherp portret van onze tijd, waarin iedereen twee levens leeft. Echt en virtueel.
‘Stijl is zijn wapen, verlangen zijn programma’, schreef collega Kees ‘t Hart in ‘De Groene Amsterdammer’. De Dames van Amesz zijn fans van Stevens’ werk. Wij waren dan ook gevleid toen de schrijver ons mailde: ‘Overigens scheelt het echt een haar, of jullie winkel was in het verhaal voorgekomen, zo ongeveer p. 175. Maar het ging me net iets te ver om in een boek iemand een boekhandel te laten bezoeken.’
De Onzichtbare Vrouw is uitgegeven bij Prometheus en kost €19,95.