UITNODIGING VOOR DE LEZING VAN
JELLE REUMER

Directeur van Natuurhistorisch museum te Rotterdam

17 APRIL 2015

De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in Jelle’s weekdieren.

Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer in zijn wekelijkse Trouw-column bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema’s van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen. In Jelle’s weekdieren zijn de columns nu gebundeld.

Vrijdag 17 april van 15.30 uur tot 17.00 uur is Jelle Reumer bij ons in de winkel. Hij zal vertellen over zijn nieuwe boek, aansluitend beantwoordt hij uw vragen en daarna zal hij zijn nieuwe boek signeren. Het boek kost € 17,95