Op 20 mei 2015 organiseerde Boekhandel Amesz, in samenwerking met het Rotterdamsch Leeskabinet een lezing door

Kathy Mathys over Smaak

Een boek om van te smullen.
Voor iedereen die van eten en literatuur houdt
.
2015-05-20 RLK-lezing Kathy Mathys (A Kers) (16)
‘Smaak’ is een ode aan het zintuiglijk leven en een rijke geschiedenis van de eetcultuur. Boordevol wonderlijke wetenswaardigheden, maar ook een persoonlijk, warm en intiem verslag van eetervaringen. Een erudiet en speels boek, geschreven in een meeslepende, sprankelende en poëtische stijl.
In haar lezing met beelden nam Kathy Mathys ons mee op een zintuiglijke reis met tussenstappen in literatuur, kunst, wetenschap en psychologie. Zij onderzocht de betekenis van smaak in ons leven, haalde herinneringen op aan haar kindertijd, aan smaken die verbonden zijn met liefde en vriendschappen. Ze besprak met evenveel gemak eetscènes uit de wereldliteratuur als de charme van vettige frietjes. Zij vertelde over zoet en zout, over zuur, bitter en puur, over onsmakelijke, eerste en laatste verlangens.
‘Een pleidooi voor een vol leven. Een leven met neus en mond, vingers, hoofd en hart’, noemt de schrijfster het zelf.
Kathy Mathys is culinair journalist en literair recensent. Voor de Belgische krant ‘De Standaard’ schrijft zij over Engelstalige literatuur en over eten voor Bouillon Magazine. Zij zat in de jury van de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil. Daarnaast is zij werkzaam als schrijfdocente en interviewt ze de grote schrijvers uit de Angelsaksische letterkunde. Haar passies: lezen, eten, en film.
Gesigneerde boeken zijn voor € 22,50 verkrijgbaar in de winkel.
Zie voor meer informatie
www.kathymathys.nl 2015-05-20 RLK-lezing Kathy Mathys (A.Kers) (45)