Schermafbeelding 2013-04-02 om 21.20.31
de auteur


"Zogezegd",
Hoflaan 13,
3062 JA Rotterdam

Aanvang 13.00 uur

Toegang € 2,50
inclusief 1 consumptie


Klik op het
Aanmeldingsformulier
Daarmee kunt u reservering vastleggen


In zijn boek Het denkende lichaam onderzoekt de Rotterdamse kinderarts en psycholoog Charles de Monchy de interactie tussen lichaam, bewustzijn en het 'Ik'. Hij schreef het boek uit onvrede met de visie dat de hersenen al het geestelijk leven bepalen. Zijn conclusie: het denken kan niet uit de hersencellen alleen voortkomen.
259

 
Volgens sommige hersenspecialisten bestaat er geen vrije wil; het geestelijk leven van een mens ligt al vast in de hersencellen en de persoonlijkheid van een individu is slechts een illusie. De Monchy heeft zich nooit in deze benadering kunnen vinden. In
Het denkende lichaam gaat hij op onderzoek uit en citeert wetenschappers uit onverwachte hoek.
 
Er bestaat volgens de Monchy een wereld die we nog niet hebben verkend: de wereld van het onstoffelijke. De Monchy: "Ons lichaam wordt gestuurd door iets wat onmogelijk in ons lichaam zelf aanwezig is, maar wat er ook los van staat, het 'Ik'. Ik probeer geen alles verklarende theorie te geven, maar slechts een nieuwe denkrichting over de oorsprong van gedachten." 
 

Sommige browsers, zoals Google Chrome, geven aan dat deze site niet volledig beveiligd is. We hechten eraan op te merken dat dit alleen geldt voor het doorgeven van gevoelige informatie als creditcardgegevens. Wees gerust: we vragen nooit om dit soort gegevens.