Verschenen
ATLAS KRALINGEN
2,5 KM² GESCHIEDENIS


Het liep storm in de winkel op zaterdagmiddag 17 november. Heel veel Kralingers kwamen op deze prachtige uitgave af en wensten een door Arie van der Krogt gesigneerd exemplaar.
Dit prachtig geïllustreerde boek brengt de ontwikkeling van Kralingen in beeld aan de hand van historische kaarten en foto's.
Het verhaal begint zo’n twaalfhonderd jaar geleden, toen Kralingen nog niet meer dan een stuk moerasland was. Vandaag de dag is het voor velen een paradijselijke plek. Daartussenin is veel gebeurd: ontginning, turfwinning, inpoldering en – uiteindelijk – verstedelijking.
De
Atlas Kralingen maakt al deze processen zichtbaar. Arie van der Krogt vertelt op aanstekelijke wijze het kleurrijke verhaal van ‘ons dorp’ en van de ondernemende mensen die het maakten tot wat het nu is. In 1970 leerde heel Nederland Kralingen kennen door het driedaagse popfestival waar honderdduizend mensen op afkwamen. Uitgeverij Thoth maakte er een verzorgd, gebonden boekwerk van, met kleurenillustraties, voor slechts €26,50.
Aboutaleb met Atlas Kralingen
Al eerder, op woensdag 14 november ontving burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar. Zie ook de site van de Uitgeverij Thoth. Miriam, dame van Amesz, mocht het boek uitreiken.
P1010790_400x300.shkl