Wie één leven redt, redt een hele wereld.


(Joods gezegde)

Stichting Muzikc organiseert, in samenwerking met boekhandel Amesz:
Bravura Ensemble en Jan Brokken.
Concert en lezing: “Wie één leven redt, redt een hele wereld.”
25 januari om 20.00 uur,

Kaarten € 20, in de voorverkoop € 15, bij ons verkrijgbaar.

Jan Brokken leest op deze avond voor uit zijn boek 'De Rechtvaardigen; Hoe een Nederlandse consul duizenden joden redde’.

Het boek is in onze winkel te koop.
Paperback € 22,99,
Gebonden editie € 29,99.

 
In ‘De rechtvaardigen’ beschrijft Jan Brokken het verhaal van de Nederlandse consul, de Rotterdammer Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte deze consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. ‘De rechtvaardigen’ is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Sommige browsers, zoals Google Chrome, geven aan dat deze site niet volledig beveiligd is. We hechten eraan op te merken dat dit alleen geldt voor het doorgeven van gevoelige informatie als creditcardgegevens. Wees gerust: we vragen nooit om dit soort gegevens.