Schermafbeelding 2019-03-07 om 11.52.47
Simone van der Vlugt

De dames van Amesz zijn aanwezig met een boekentafel.
Jet Sol interviewt de schrijfster, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen en het boek te laten signeren.

Apollozaal Romeynshof | zondag 24 maart 14.30 uur € 7,50 voor leden, € 10,- voor niet-leden. Kaartverkoop in de bibliotheek, via de website of in onze winkel!

Ter gelegenheid van de Boekenweek komt schrijfster Simone van der Vlugt in bibliotheek ‘Ommoord' (wijkcentrum 'Romeynshof'). Haar nieuwe boek,'Wij zijn de Bickers!', is een historische familieroman die zich afspeelt in de Gouden Eeuw.

Schermafbeelding 2019-03-07 om 11.53.33
Wij zijn de Bickers! vertelt het meeslepende verhaal van de Amsterdamse regentenfamilie Bicker. We maken kennis met hen in de zestiende eeuw, als ze hun positie in de stadselite innemen en volgen hen naar de zeventiende eeuw, als ze op het toppunt van hun macht komen. Zowel de familie als de stad Amsterdam heeft in de Gouden Eeuw een belangrijk stempel op de geschiedenis gedrukt. Ook de periode na de glorietijd maken we met de familie mee via Wendela Bicker, de vrouw van Johan de Witt, die in een woelige tijd leefde. De grote gebeurtenissen in de geschiedenis worden afgewisseld met de beschrijving van feesten, kleding, geboorte, liefde en vriendschap.
Er wordt een kleurrijk en invoelbaar beeld van het leven in die tijd geschetst, zoals alleen Simone van der Vlugt dat kan.

Sommige browsers, zoals Google Chrome, geven aan dat deze site niet volledig beveiligd is. We hechten eraan op te merken dat dit alleen geldt voor het doorgeven van gevoelige informatie als creditcardgegevens. Wees gerust: we vragen nooit om dit soort gegevens.